Hej alla fina sötnosar! Hoppas allt är bra och så med er. Själv
har bjutt över mina goa vänner Sara, Niklas och Morgan (som iof är en
ny vän;) på lite middag ikväll. Det blir nog jättemysigt. Skulle ju
egentligen åka hem idag, ja hem till Västergötland, men hoppar på ett
tåg imorgonbitti istället. Min syrra fyller tjugofem så vi ska ha ett
himla härligt kalas där nere! Kuuul!! Och vad gosigt det ska bli att
träffa henne, hela familjen och alla fina släktingar igen, åh jaaa, och
lilla, lilla fantastiska Milla, min lillasysters lilla dotter för inte
ni som hängt med innan, världens sötaste baby på ett år och tre månader
Nä, dags att laga mat! Tänkte laga ihop något gott havsinspirerat sådät, och kom ju genast på den perfekta rätten ikväll, (för den brukar alltid gå hem, min saffransfisksoppa) och lite goa musslor till, sen lite bröd med melanders underbara saffransaioli. Den här soppan är så enkel och god så här får ni receptet så kan ni ju själva slänga ihop den själva och se att den kanske också kommer bli er favoritsoppa, hahaha Eller min och min, det är ju inte så att jag kommit på denna soppan sådär bara från början, jag bara gör den på ett speciellt sätt. Eller jag ska förresten inte prata om recept för jag använder mig aldrig utav det, haha… Det gör ingen i vår familj, fast är det så vanligt egentligen att man använder sig av recept, jo de e klart, grunden och så, men man hittar ju alltid på lite medans man lagar
Koka iaf upp vatten med någon form utav olja, jag brukar själv köra med raps, den passar just bra den för den är ganska neutral. Sen i med små finhackade, eller strimlade grönsaker, ta bara de grönsaker du gillar, men morot och purjolök tycker jag är himla gott i (idag var jag lite lat så jag tog det melanders egna strimlade, samt deras egna skalade räkor och kräftstjärtar, haha och tillomed deras fördigskurna lax och sej, men de har sån go kvalité på deras varor så det är faktiskt inte bara bekvämt, utan det blir så gott med Sen i med hummerfond, finhackad persilja, lite tomatpure, vitlök och lite vitt vin, koka ca en timme sådär innan du häller ner fisken, den kan vara i ca 20 minuter och sedan slår du bara ner lite grädde och creme fraiche! Servera soppan med att man får lägga i räkorna och kräftstjärtarna själv, för de kan lätt bli sega om de kokar ni vet
Sådär, nu måste jag fortsätta här! Och just ja, ps, måtten på ingredienserna beror ju helt på hur många ni ska laga till Ha en riktigt go fredagskväll nu så hörs vi snart! Puss och kram!
Nä, dags att laga mat! Tänkte laga ihop något gott havsinspirerat sådät, och kom ju genast på den perfekta rätten ikväll, (för den brukar alltid gå hem, min saffransfisksoppa) och lite goa musslor till, sen lite bröd med melanders underbara saffransaioli. Den här soppan är så enkel och god så här får ni receptet så kan ni ju själva slänga ihop den själva och se att den kanske också kommer bli er favoritsoppa, hahaha Eller min och min, det är ju inte så att jag kommit på denna soppan sådär bara från början, jag bara gör den på ett speciellt sätt. Eller jag ska förresten inte prata om recept för jag använder mig aldrig utav det, haha… Det gör ingen i vår familj, fast är det så vanligt egentligen att man använder sig av recept, jo de e klart, grunden och så, men man hittar ju alltid på lite medans man lagar
Koka iaf upp vatten med någon form utav olja, jag brukar själv köra med raps, den passar just bra den för den är ganska neutral. Sen i med små finhackade, eller strimlade grönsaker, ta bara de grönsaker du gillar, men morot och purjolök tycker jag är himla gott i (idag var jag lite lat så jag tog det melanders egna strimlade, samt deras egna skalade räkor och kräftstjärtar, haha och tillomed deras fördigskurna lax och sej, men de har sån go kvalité på deras varor så det är faktiskt inte bara bekvämt, utan det blir så gott med Sen i med hummerfond, finhackad persilja, lite tomatpure, vitlök och lite vitt vin, koka ca en timme sådär innan du häller ner fisken, den kan vara i ca 20 minuter och sedan slår du bara ner lite grädde och creme fraiche! Servera soppan med att man får lägga i räkorna och kräftstjärtarna själv, för de kan lätt bli sega om de kokar ni vet
Sådär, nu måste jag fortsätta här! Och just ja, ps, måtten på ingredienserna beror ju helt på hur många ni ska laga till Ha en riktigt go fredagskväll nu så hörs vi snart! Puss och kram!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar