Sidor

onsdag 5 oktober 2011

När jag för första gången såg popkonstnärens Romero Briottos verk kände jag att;--Näääj, inget för mig! Alldeles för modernt, för jobbigt, för etablerat och för trist på något sätt.. Men när jag sen kom till "hans stad" Miami och det var Britto överallt och när jag verkligen såg alla dessa superhärliga verk! Ja stora, stora i parker och på gator, alla hans otroliga färgkombinationer och färgerna och mönstret som hela tiden kommer igen, kunde jag faktiskt inte annat än älska det!


Trots det kan bli lite tjatigt att det kryllar av små saker, koppar, nyckelringar, kylskåpsmagneter, resväskor, affischer och massa annat småkraffs i nästan varenda liten gatushop i hela Miami. Och så Brittogallerier och vernissager och utförsäljningar och nyheter och filtar med grejer på gator och flygblad i handen och brittotipspromenader,,, etc, etc.... Ja, trots allt dedär så började jag älska Britto ändå! Och då är jag ganska kräsen när det kommer till konstnärer. Speciellt popkonstnärer. Jag skulle inte kunna ha hur mycket som helst hemma, men någon eller några saker eller någon tavla vill jag ha! Jag köpte med mig en tekanna hem som jag hittade i en Brittobutik, hans klassiska hjärta, ett utav det första han målade. Jag brukar inte tycka om att köpa klassiska saker annars, jag hittar alltid det som är lite knäppt, men med Britto-hjärtat är det faktiskt något speciellt.


Om man vill vara säker på att det är äkta (eller iaf från den riktiga kvaitetsfabriken) ska man helst handla i just Brittobutikerna, eller i de lite finare butikerna och turistbutikerna och försöka undvika gatustånd och shoppar som ser lite misstänksamma ut. Men det är inte bara för hans härliga färger jag älskar honom, , för han har verkligen fått fram så mycket starka ljuvliga känslor om speciellt lycka och njutning i sina bilder och prylar! Det är verkligen något mycket speciellt över just hans nallar, katter och hundar! Ser ni hur de verkligen njuter, hur han har fångat just den varma, kärleksfulla, glada känslan! Nej, det är nog inte för intet han är världskänd och försäljningen går så bra! De är faktiskt himla underbara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar