onsdag 5 oktober 2011

BRITTO!

När jag för första gången såg popkonstnärens Romero Briottos konst och design kände jag att;–Näääj, inget för mig! Alldeles för modernt, för jobbigt, för etablerat och för trist på något sätt.. Men när jag sen kom till ”hans stad” Miami och det var Britto överallt och när jag verkligen såg alla dessa superhärliga verk! Ja stora, stora i parker och på gator! Alla hans otroliga färgkombinationer med mycket intensiva och klara fäger blandat med naturfärger och tankemönster som hela tiden kommer igen, så kunde jag faktiskt inte annat än börja älska det!

Trots det kan bli lite tjatigt att det kryllar av små saker, koppar, nyckelringar, kylskåpsmagneter, resväskor, affischer och massa annat småkraffs i nästan varenda liten gatushop i hela Miami. Och så Brittogallerier och vernissager och utförsäljningar och nyheter och filtar med grejer på gator och flygblad i handen och brittotipspromenader,,, etc, etc…. Ja, trots allt dedär, all denna massproduktion så började jag älska Britto ändå! Och då är jag ganska kräsen när det kommer till konstnärer. Speciellt popkonstnärer. Jag skulle inte kunna ha hur mycket som helst hemma, men någon eller några saker och någon tavla vill jag ha! Helst skulle jag vilja ha en utav hans äkta målningar, men de är ganska dyra, men det finns i lite olika prisklasser också. Jag köpte med mig en tekanna hem som jag hittade i en Brittobutik, hans klassiska hjärta, ett utav det första han målade. Jag brukar inte tycka om att köpa klassiska saker annars, jag hittar alltid det som är lite knäppt, men med Britto-hjärtat är det faktiskt något speciellt.

Om man vill vara säker på att det är äkta (eller iaf från den riktiga kvaitetsfabriken) ska man helst handla i just Brittobutikerna, eller i de lite finare butikerna och turistbutikerna och försöka undvika gatustånd och shoppar som ser lite misstänksamma ut. Men det är inte bara för hans härliga färger jag älskar honom, , för han har verkligen fått fram så mycket starka ljuvliga känslor om speciellt lycka och njutning i sina bilder och prylar! Det är verkligen något mycket speciellt över just hans nallar, katter och hundar! Ser ni hur de verkligen njuter, hur han har fångat just den varma, kärleksfulla, glada känslan! Barnasinnet och lekfullheten!! Nej, det är nog inte för intet han är världskänd och försäljningen går så bra! De är faktiskt väldigt härliga!

Min fina tekanna!!

Romero Britto, för vidare intresse finns allt om honom och hans konst här!


Den här tekannan ska jag försöka hitta när jag kommer ner!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar