Sidor

tisdag 1 september 2009

Godnattsaga.

Ska sova snart, men jag fick skrivlust så jag börjar på en liten gonattsaga till er..

Hon hade skyndat hem från affären med en stor matkasse. En stor matkasse innehållande den bästa laxfilén från charken, de färska räkorna, den goda delikatesspotatisen i en liten påse, ett par sötpotatisar, dillen i krukan, det ljusa brödet och allt det där andra för att göra en riktigt mysig middag. Det enda hon tyckte var tråkigt var att det inte fanns svenska jordgubbar att få tig på så sent på hösten. Och hon hoppades nu på att det skulle vara nästan lika gott med de belgiska. Hon skulle göra skagentoast till förrätt, det tänkte hon att alla tycker om.
Den lilla lägenheten i det stora höghuset var skinande ren. Nytvättade golv, nytvättade sängkläder, rena handdukar fint ihop vikta och en stor bukett vackra blommor på bordet. Hon hade haft hela dagen på sig, rättare sagt hade hon tagit sig hela dagen för att förberedda allt, allt in i minsta detalj. Hennes hår var lockat och grunden för hennes makeup klar. Det enda hon tyckte hennes stora blå ögon behövde var lite mer mascara. Sen var hon som en nyponros i hennes lätt rosa förväntansfulla, smått pudrade kinder. Hon kände sig både huslig och romantisk. Hon kände att den här kvällen kanske skulle bli den finaste med honom någonsin. Hon kände att allt, äntligen kanske skulle bli bra nu. Hon var också en aning upprymd och kände sig lycklig. Hon kände sig småkär, hoppfull och pirrigt glad. Samtidigt snurrade också en jobbig känsla av misstrohet i hennes huvud, men den känslan försvann och övergick i allt det där småkära när hon en en gång tog tag i sprayflaskan och duschade sitt hår lite lätt, allt för att det skulle ligga perfekt när han kom in innanför dörren. Om mindre en en timme var klockan sju, då skulle han vara där. Hon hade just lagt laxen i formen och satt på potatisvatten när hon hörde smsplinget från det så härligt blomdoftande rummet.....

Fortsättning följer..  Natti, kramar.

3 kommentarer:

  1. Du skriver vackert Lina!!! Jag väntar spänt på fortsättningen!!!!!

    SvaraRadera
  2. Håå sa..nää men,kaloriintaget kan omöjligen stämma med 1.sept. chemat!-Men stressa ej.Det finns så gott om "spindlar" redan så några hekto extra här o var är bra mycket goare o gulligare;)

    SvaraRadera
  3. Ja, när jag får tid skriver jag den lilla fortsättningen:)
    Hehe, tack H men 500 kcal stämmer bra, fem nutrilett med 100 kcal i varje påse:)

    SvaraRadera