Sidor

tisdag 7 juli 2009

Betongprojekt.

Idag har jag påbörjat ett litet betongprojekt, och jag hann innan regnet föll! Nu ösregnar det här i Täby. Det kanske inte ser ut som om det kommer att bli så snyggt nu, men det blir skitsnyggt sen närre blir klart! Jag hoppas det iallafall. Då kan man ha fog med guldfärg i lövets avtryck, så alla små detaljådror, rötter, och alla små miniblad förstärks jättevackert. Sen kan man måla det i härliga färger också, eller bara ha kvar det i den naturliga betongfärgen. 

Betong är verkligen ett billigt material att jobba i också, en hel stor påse, som räcker till mycket, kostar bara 25 spänn typ. Finns att köpa på affärer likt Färgtema, eller byggstormarknader, sådana som coop bygg, byggmax, XL-bygg, ja ni vet.. Jag tänkte visa er hur lätt det är nu. Och senare i veckan, om jag hinner göra klart det vill säga, skall jag visa upp det färdiga för er då:)

1. Gräv fram jord och lägg det på en stor bit plast (plasten kan du med köpa billigt där du hittar betongen) , sen täcker du jordhögen med vanlig plastfolie. 

2. Leta fram några fina löv som du gillar, eller vad som helst med det mönster som kan bli fint. Tänk på att lägga löven med ovansidan nedåt. Det blir skarpast tryck då.
 
3. Blanda ihop betong, och gör det nu istället för innan du börjar. Då blir det mycket lättare att få det jämt och snyggt eftersom den är mjukast nyblandad. Sen smetar du ut.

4. Försök att få det så jämntjockt som möjligt.


5. Lägg över plast med några stenar, så att det inte regnar in. Betongen har brunnit klart efter cirkus 3 dagar. Väldigt tjockt ett par dagar till.

Om du bor i lägenhet kan det vara bra att låna någons trädgård, eller göra det där du tror att ingen stör sig, eller går nyfiken och pillar så att det råkas förstöras. Eller ni fattar ju förresten:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar