fredag 20 juli 2012

Vi ska till Mumindalen!!!!

Åh, vi är så lyckliga!! Sätt på musiken breve!! För på söndag nästa vecka har vi bokat en liten minisemester med lillfamiljen till Åbo, som ligger ca 1,5 mil nordväst om Nådedal där Mumindalen ligger!! Milla är ju typ, alltså nu skojar jag inte heeeeeelt fixerad vid allt som har med mumin att göra. De har typ varenda bok, och när hon sitter framför TV:n, moblen eller surfplattan är det omöjligt att få kontakt med henne, hon blir verkligen helt okontaktbar. Hon går liksom helt in i en annan värld, fast ibland kan det nog vara skönt för Jenny och Jimmy också, speciellt nu när de fått lilla Gabriel ;) Jimmy som är finsk har hört Toves berättelser sedan han var liten, och också alltid velat åka dit, men det har bara inte blivit av (ni vet som mig med Villa Villekulla, fast jag bor i Sverige och tillomed varit på Gotland innan har jag inte varit i Villa Villekulla (helt sjukt, jag är ju också heeeelt fixerad) MEN NU HAR JAG JU!!!! (och det var ngt av det mest underbara jag gjort i mitt liv) Och nu ska jag och lillfamiljen till Mumindalen, ååååhhh, vad skoj! Asså vi är såååå lycklga!! Haha, fast Milla kommer kanske tro att hon hallucinerar när hon får träffa Mumintrollet, Snorkfröken, Muminpappan och Muminmamman och alla andra på riktigt.... Jag och syrran vet ärligt talat inte hur hon kommer reagera men vi tror och hoppas på att hon bara kommer skratta och tycka det är helt fantastiskt!!I videon över kan hon var enda text, och eftersom hon är halvfinsk, och hennes underbara farmor Tarja oftast pratar finska med henne så kommer hon och jimmy görstå mer än någon utav oss där uppe :)
 Här kommer några uppgooglade bilder! Åhhh, man längtar!!När vi är Åbo ska vi också passa på att besöka det  omtalade vattenlandet Jukupark som skall vara jäääättehärligt!! Både jag, Jimmy och Jenny älskar höga vattenrutschbanor, men det finns också många barnpooler för småttingarna :) Åhh, småttingarna, jag är så glad att jag har mina systerbarn och Milla min älskade lilla Guddotter så jag får tårar i ögonen bara jag tänker på henne! Slänger in en liten film från vattenparken också!!


2 kommentarer:

 1. hej kom på en sak när jag läste en blogg ett cafe som kanske skulle passa dig:D

  http://www.dromkaken.nu/#!

  riktigt fint och fantasi fullt:D

  SvaraRadera
 2. Hej Lina! Jag var i Mumindalen i maj månad faktiskt, i mitten av maj. Det var riktigt härligt! Precis som det ska ska vara...Det här är till dig och Jennys familj från Måns Zelmerlöw: Det är härligt härligt, men farligt farligt ganska vanligt men wunderbarligt, gissa vad det är? Om du skaffar en shitzu och Stefan en bulldogg och de parar sig vad blir det??

  Jo det blir bullshit!!

  SvaraRadera