söndag 4 september 2011

- Man behöver aldrig säga till dig att se glad ut!

-För du verkar vara glad och skratta hela tiden!! Sa han om och om igen :)
Vilken underbar dag, och vad glad man blir utav roliga amerikaner asså!! Idag träffade jag världen härligaste fotograf som fotar för ett stort amerikanskt magasin, SAVEUR! Som är ett livstilsmagasin om just mat. Ja, allt från recept till tjusiga reasturanger, sköna krogar, gott vin och massa annan måltidsdryck, olika kulturers mat och mängder med sköna mattips runt om i världen. SAVEUR är en stor tidning i New York, men också känd i de flesta stater. Just nu jobbar de på ett riktigt stort reportage just om Sverige, och om våran härliga matkultur. Dedär superdupersvenska ni vet, de klassiska!! Ja, sill och potatis, köttbullar och prinskorv såklart! Dedär hypersvenska, traditionella smörgåsbordet, som ett julbord fast på sommarn, ja som midsommarmat och påskmat helt enkelt! Och Ulriksdals Wärdshus har säkerligen ett utav de mest ultimata sådana!
Och så en glad, sprudlande, ursvensk, ung kvinna på bilderna som matchar lite grann sådär var en självklarhet tyckte han!! Vi hade så kul, tog mängder med bilder!! Ska bli jättespännade att se dem sen! Han bad mig både om att sätta färskpotatisen lite längre från munnen till att se lite mera längtansfull ut när jag skar i laxen. Men en grej han påpekade som han aldrig behövde säga till mig (som han sa sig ofta fick säga till andra modeller var att se glad ut, levande) Han älskade att jag log och skrattade hela tiden och sa att bilderna blir så bra, så perfekta!! Vad kul att han blev så nöjd!! Verkligen jätteskoj att göra andra människor glada och nöjda! Det är verkligen det bästa som finns! Kanske borde satsa på att bli modell för just glada bilder :D Och så kom hovmästaren och viskade; Ja, dedär såg ju ut att bli bra, jag hoppas du skickar honom en riktigt dyr faktura, haha… Sedan lekte jag och lilla Wolfy i den fina vackra trädgårn som två barn! Vi sprang runt, kastade äpplen, jagade varann och sedan gick vi en lång, lång skogspromenad, kände att det var behövligt efter detta smörgåsbord, som blev en femrätters….. Men åååh, vad gott det var!! Ska ni äta ett riktigt smörgås bord ska ni verkligen äta det på Ulriksdals Wärdshus!Drack lite öl för ovanlighetens skull, men idag faktiskt riktigt gott! Jag är för dålig på öl!
Wolfy var så duktig, låg på terrassen hela tiden så snällt!
Och en gourmethund som han är så fick han självklart rosbiff ! Woff vad gott!
Ja, tror ni att man är mätt eller…..? Åhh, vad gott det var!!
Ägghalvor med räckor, olika sillar, potatis, gräddfil, rödlök och västerbotten!
Massa olika sortes gudomlig lax!!
Stuvad potatis, kokt lax, köttbullar, prinskorv, jansson, fattiga riddare… mmmm…
Chevré, grönmögel, olika luftorkade skinkor och olika goda små inlagda grönsaker….
Dessert!!!! Pankakor med sylt och grädde, jordgubbar, brownie med mera grädde, frukt…. Morotskaka..
Älskar naturen nu sådär början till höst! Förhöstsol, oh så vackert!!

Bilden under ser ni på ett ungefär hur det blir när man ska fånga Wolfy som gladast, det är omöjligt!! Haha… Han springer snabbare en blixten, runt, runt!!

Och så gosar vi jättemycket!!
Och så hitta vi världens underbaraste hus brevid Wärdshuset, exakt ett sånt vill jag bo i!! Ett riktigt gammalt härligt trähus, fast jag skulle måla de mörkt betsade träplankorna i olika pasteller, ljusturkos, rosa, lila, och mintgrön, vilken dröm det vore! Tänk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar