fredag 10 oktober 2014

Mat är kärlek!!

Asså Gud min faster asså, hon är verkligen en mästare i köket!! Och speciellt på att sätta de allra små godaste tänkbara delikatesser i den precisa rätta kombinationen.. Ikväll var jag, Stefan och mamma där på en fantastisk middag, och lilla Angeline förstås som njöt lika mycket som oss, och efter all mat som hon kunde äta (vågar inte riktigt ge henne allt än) fick hon en hel liten skål med hennes storfavoriter till bär - färska hallon, vilken lycka!! Och melonen till förrätt är också en favorit!! 

Hon hade så mycket gott framme ikväll när vi kom så det var inte klokt.... Och fem olika drickbara alternativ till bara mig som inte dricker vin, bland annat en himmelsk äppelmust... Hon hade kokat en ljuvlig köttgryta, ställt fram små skålar med de finaste oliver, druvor, nötter, andra små goda grönsaker, olika specialostar, tomatsallad, ruccola, bladspenat, den delikataste salamin och pharman någonsin, mmmm.... Så avslutade vi med att säga nej till den godaste glassen som inte fick plats men kunde inte säga nej till chokladen som redan åkte fram (eller mera motstå, inte ens jag) och så lite kaffe eller the, mjölk eller lite mera must.. 

Oj oj oj vad mätt man är, Tusen Tack Anita för en så mysig fredag och Harry för  det ständigt fantastiska pianospel, Tack lilla dotter för dans och annan hjärtlig underhållning, Tack mamma för du är så underbar, Tack Stefan för du finns och är så bäst, och Tack igen Anita för du är världens bästa faster!! Hade gjort en liten keramikrallrik till Anita, och har en rykande sak till just nu i ugnen!! Och så otroligt omtänksam som hon alltid är hade hon tillomed laktosfrigrädde i grytan, hon vet ju att jag tagit bort laktosen, gluten och sockret.. Var himla duktig ikväll och lät inte surdegsbrödet locka mig när det fanns så mycket annat fantastiskt men lite choklad blev det men så sällan så sällan nu mera :) 

Säger som Gudfar Thobias alltid säger; Mat är kärlek!! Och Anita och Harry spred också sådan enorm kärlek ikväll!! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar